Visum Turkije betrouwbaar en snel aanvragen via Visumland

Kelly HendrikseNog een paar weken en dan kun je geen visum meer kopen op het vliegveld in Turkije. Het ‘ouderwetse stickertje’ in je paspoort verdwijnt en het zogenaamde e-visum komt er voor in de plaats. Je kunt het e-visum kopen via de officiële Turkse website. Helaas kun je via deze site alleen met een creditcard betalen. Vandaar dat de alternatieve Nederlandse websites – waar je op verschillende manieren kunt betalen – met paddenstoelen uit de grond schieten. Er zijn inmiddels zo’n 15 websites waar je een visum voor Turkije kunt kopen. Eén daarvan is Visumland.nl. Opgezet door de 25-jarige Kelly Hendrikse.

Gek op Turkije
Kelly is een echte Turkije liefhebber. Al sinds haar dertiende reist ze met haar familie af en aan naar Turkije. Ze gingen altijd naar hun favoriete bestemming: Dalyan. Soms zelfs wel een paar keer per jaar. Vorig jaar ging Kelly samen met haar vriend voor het eerst naar Antalya. Wat haar erg goed bevallen is.

“Ik vind Turkije vooral leuk vanwege de mix tussen cultuur, mooie natuur en bezienswaardigheden. Overal hoort een verhaal bij. Turkije is een land waar je terecht kunt voor een ‘luie vakantie’ waarbij eigenlijk niets hoeft, maar ook voor een ‘actieve vakantie’ waarbij je juist veel dingen bekijkt. En dat is precies wat mij zo aantrekt.”

Zonder creditcard een Turkije visum kopen
De website – waar je voor € 21,90 een visum kunt kopen – heeft Kelly kort geleden eigenhandig opgezet. Ze kwam op het idee voor de site toen ze voor haar vakantie naar Antalya een visum wilde aanvragen. “Het is momenteel online goedkoper dan op de luchthaven in Turkije, dus ik koos er voor om een e-visum aan te vragen.” Kelly zag dat ze een creditcard nodig had om het visum via de Turkse website aan te vragen. Ze vroeg speciaal een creditcard aan om het visum te kunnen kopen. Later besefte ze dat het ook makkelijker zou moeten kunnen, omdat nou eenmaal niet iedereen over een creditcard beschikt of er een aan wil vragen.

Het opzetten van de website kostte even tijd, omdat ze hem vanuit het niets moest opbouwen. “Ik ben er vaak tot diep in de nacht mee bezig geweest en het gaf echt een super goed gevoel toen ik de eerste aanvragen binnen kreeg.”

Visumland is snel en persoonlijk
“Visumland is een eenmanszaak en daarom kan ik de visums relatief goedkoop kan aanbieden. Ik bied ze nu aan voor € 21,90. Dat is in vergelijking met andere aanbieders relatief goedkoop. Daarnaast ontvangen mensen hun visum altijd nog dezelfde dag in de mail. Wanneer er fouten in het aanvraagformulier zitten (en dat gebeurt nog best wel vaak) neem ik altijd telefonisch of per mail contact op. Het komt ook heel vaak voor dat mensen een paspoort hebben dat niet minimaal 6 maanden geldig is. Dan is het van belang om dit zo snel mogelijk aan klanten te laten weten. Vaak kunnen mensen dan nog op tijd een spoedpaspoort aanvragen.”

Vraag het visum voor Turkije aan.