Kinderen hebben ook een e-visum voor Turkije nodig

Iedereen die op vakantie gaat naar Turkije moet een visum aanvragen, ongeacht de leeftijd. Dat geldt ook voor baby’s en kinderen. Een e-visum voor Turkije is persoonsgebonden en vanwege de persoonlijke aard van een visum moet iedereen een eigen visum hebben. Je kunt dit e-visum gemakkelijk en goedkoop bestellen via: Visumland.nl

Ieder kind eigen paspoort of ID-kaart
In Nederland zijn de regels voor het bijschrijven van een kind in het eigen paspoort veranderd. Sinds 26 juni 2012 moeten kinderen over hun eigen reisdocument beschikken en kunnen zij niet langer worden bijgeschreven in het paspoort van de ouders. Dit is het gevolg van een Europese verordening.

De bijschrijvingen en kinderstickers die voor die datum in het paspoort zijn gemaakt, zijn helaas niet meer geldig. Dat betekent automatisch dat het niet mogelijk is om naar Turkije te reizen met een kind dat op het paspoort van de ouders staat. Kinderen moeten reizen op een eigen ID-kaart of paspoort en moeten ook een eigen e-visum voor Turkije kopen.

Snel en goedkoop een visum aanvragen
Momenteel kan het visum nog op de luchthaven van Turkije worden gekocht. Iedereen die naar Turkije reist, zal dus vooraf een visum voor Turkije moeten kopen. Dat kan gemakkelijk online bij Visumland. Daar kun je via een Nederlands aanvraagformulier een e-visum voor Turkije aanvragen. Het e-visum kost € 21,90 per visum en kan via iDeal worden betaald.