Visum kopen op vliegveld in Turkije kan ook na 1 november

Turkije blijft de datum voor het beëindigen van het papieren visum dat je op het Turkse vliegveld kunt kopen opschorten. De overgangsperiode, die op 1 november zou ingaan, is verlengd tot een nieuwe te bepalen datum. Kortom: Iedereen kan nog steeds een visum op het vliegveld in Turkije kopen.

E-visum voor Turkije kopen via internet
Begin 2014 werd er door de Turkse overheid bekend gemaakt dat het vanaf april 2014 niet meer mogelijk zou zijn om een papieren visum op het vliegveld in Turkije te kopen. Reizigers moesten een e-visum via internet kopen. Veel reizigers en reisorganisaties waren daar niet blij mee. Met name omdat het toen alleen nog mogelijk was om een visum te bestellen via de officiële Turkse website, waar je alleen met een creditcard kon betalen. De datum werd na alle kritiek uitgesteld tot 1 november 2014. En nu – de reden is nog onduidelijk – wordt de overgangsdatum weer uitgesteld.

Inmiddels zijn er veel Nederlandse websites actief waar je een e-visum voor Turkije kunt bestellen. En dat zonder creditcard. Hoewel het dus nog steeds mogelijk is om het visum op het vliegveld in Turkije te kopen, is het visum er wel duurder dan via internet (25 euro). Ook loop je altijd de kans dat je lang moet wachten in de rij bij het loket.

Snel en goedkoop e-visum bestellen via Visumland
Heb je hier geen zin in? Bestel je e-visum dan bijvoorbeeld voordelig en betrouwbaar via Visumland.nl. Het visum heb je binnen een dag in je mailbox. Ook kan het per post worden toegezonden. En… je hebt er geen creditcard voor nodig. Betalen kan gewoon via iDEAL. Makkelijk en snel.