Meest gemaakte fouten bij aanvraag visum voor Turkije

Maak je een foutje bij het invullen van je persoonsgegevens bij de aanvraag van een visum voor Turkije, dan is het visum helaas niet meer geldig. Het is dus van groot belang dat je voornaam, achternaam, geboortedatum, geboorteplaats, paspoortnummer en de geldigheidsduur van het paspoort goed ingevuld worden. Als er toch een fout wordt gemaakt bij de aanvraag, dan moet het visum opnieuw worden aangevraagd en ook opnieuw worden betaald.

O of 0 invullen bij het Turkije visum
Een zeer veel voorkomende fout bij het invoeren van het documentnummer/paspoortnummer is het schrijven van de letter O waar het cijfer 0 wordt bedoeld. Een visumbureau zoals Visumland weet dat op Nederlandse paspoorten en identiteitskaarten de letter O niet wordt gebruikt en zal de O dus ook altijd veranderen in een 0 zodat de aanvraag klopt.

Namen invullen zoals in je paspoort
Ook bij de naam worden veel fouten gemaakt. Zo wordt vaak slechts 1 voornaam opgegeven, terwijl je alle voornamen moet invullen, net zoals op je paspoort. Een andere veelgemaakte fout is het invullen van de achternaam van de partner. Alleen de meisjesnaam is van belang.

Visumland controleert altijd op de meest voorkomende fouten en neemt contact met de aanvrager op als er iets onduidelijk is. Zo weet je zeker dat de aanvraag van het visum goed geregeld is.