Visum Turkije voortaan alleen online

Eindelijk! Geen wachtrijen meer op vliegvelden van Turkije. Vanaf 1 november 2014 kan het bemachtigen van een inreisvisum voor toeristen alleen nog voor vertrek online. Het e-visum is niet alleen handig voor toeristen, de Turkse overheid is zo stukken goedkoper uit en kan bezuinigen op personeel.

Toeristen die naar Turkije gaan moeten van tevoren een visum aanschaffen, bijvoorbeeld via Visumland.

De reisbranche was niet echt een voorstander van de maatregel omdat er eerst te weinig tijd was voor de reizigers om zich voor te bereiden. Maar met een uitstel tot november kregen toeristen ruim de tijd zich te informeren.

De nieuwe regels zorgen ook voor werk voor bemiddelingsbureaus, zoals Visumland, die de aanvraag voor toeristen verzorgen.

Per jaar gaan 800.000 Nederlanders naar Turkije, vooral om vakantie te vieren.

Vraag ook eenvoudig uw e-visum voor Turkije aan via ons.