Minder reizen naar Turkije geboekt

Het aantal door Nederlanders geboekte vakanties naar Turkije is de afgelopen periode teruggelopen. In 2015 zijn er minder vakanties geboekt naar Turkije. Dat bevestigen verschillende reisorganisaties aan Visumland. Het gaat om een grote daling. Met name de boekingen in augustus 2015 lopen achter bij het aantal boekingen in de maand augustus in eerdere jaren. Zo werden tussen 3 en 9 augustus 36% minder reizen geboekt naar Turkije dan in dezelfde week vorig jaar.

Dat er op dit moment minder reizen naar Turkije worden geboekt heeft verschillende oorzaken. Allereerst speelt de dreiging een rol. Deze is weliswaar gericht tegen overheid, en niet tegen toeristen. Daarnaast heeft de Turkse politie gewaarschuwd voor het gevaar van aanslagen op drukke plekken in bijvoorbeeld Istanbul.

Ook het mooie warme zomerweer in Nederland zorgt er voor dat meer Nederlanders in eigen land de vakantie doorbrengen. En tot slot speelt natuurlijk ook de economische crisis bij veel huishoudens nog steeds een rol.

Mensen die op vakantie naar Turkije gaan, moeten niet vergeten om hun Turkije visum via Visumland aan te vragen.